Цирконият - "Диаманта" на зъбите!

Цирконият е един от най–старите и най–често срещаните елементи в земната кора

От него се получава циркониев оксид (циркониев диоксид,стабилизиран с итрий при определени условия и температура в специална пещ). Циркониевият диоксид се обработва по различни методи, CAD/CAM и MAD/MAN системи. През последните десетилетия този първокласен материал се използва успешно в медицината за направа на изкуствени стави и крайници. Сега цирконият, който е много труден за обработка, е достъпен и за приложение в денталната медицина. Благодарение на неговите отлични биологични характеристики, днес той е предпочитания материал за дентални възтановявания. С желязната си якост от 1200 мега паскала той е предпочитан пред чистата керамика, прес керамика.

Тестовете разкриват, че при използването на цирконий не се очакват алергични реакции в устната кухина, което го прави подходящ при алергични пациенти към метал. В случаите на технологична правилно изработена конструкция, здравината на материала няма да се промени, оцвети дори и след 50 години. С цирконий е възможно почти всеки вид дентално възтановяване. Могат да се изработват мостове, подкова с 14 члена със завидна точност и здравина.

Прозрачността на циркония е важен за естетиката и естествения изглед на зъбните възтановявания. Тези характеристики се подобряват и от възможността циркониевият скелет (който замества металния) да бъде оцветен в 16 различни цвята. Този факт гарантира продължителността на добрия етстичен ефект дори и в случаите на свързано с възрастта отдръпване на венеца,което може да се получи с металокерамичните възтановявания. Освен това този киселинноустойчив материал предотвратява абсорбцията на замърсители и улеснява почистването.

Вашият точен избор е нашия стил!

Запишете си час днес, а ние ще Ви дадем причина да се усмихнете!

Call Now Button