Протези

Цели и частични протези

Въпреки толкова много напредък в съвременната стоматология, малко хора имат нужда от цели нефиксирани протези. Ако имате по-стари протези и мислите, че може би имате нужда от протези, моля заповядайте на преглед.

 

Някои протези могат да причинят хората да изглеждат по стари отколкото са, или да причиняват болка докато се дъвче. Можем да Ви ги заменим с индивидуално изработени за Вас, които да паснат с Вашата кожа, коса и дори цвят на очите. Вашите протези ще изглеждат, колкото е възможно по-естествени.

Видовете протези, които предлагаме:

 

– протези от акрилна пластмаса, т.нар. обикновени протези (те са и най-евтини) – тотални или частични с метални куки или без куки с пелоти за по-добра естетика във фронта

 

Протеза при единично липсващи зъби:

Валпласт протези

Силиконови протези – Valplast . Те са високо естетични и антиалергични. При тях няма метални куки, развалящи естетиката. Valplast са меки и еластични протези, които издържат на всякакво екстремно натоварване – те фактически са нечупими. Valplast е американска фирма, която изобретява системата за меките протези. Има много фирми, които предлагат подобен материал, но засега качествата и свойствата на Valplast остават недостижими за другите производители. Въпреки по-високата цена, ние сме се спрели на Valplast, който винаги дава перфектните резултати и качеството, на което ние държим.

Моделно-лети протези с лети метални елементи

Съвременни конструкции, при които основата се изработва от метал, който е по-тънък от пластмасова плака. Методът е много точен, тъй като тази база, а също и куките, се отливат като точно копие на моделаж с восък. Те пасват идеално към венец и зъби и са почти неподвижни при хранене. Поради здравината на конструкцията свързващите части (базата) са много редуцирани, а това увеличава комфорта, подобрява говора (небцето и езика са освободени) и вкусовите усещания и др. Те не се разхлабват с времето и се налага да се почистват по-рядко, тъй като по-трудно задържат храна и са по-плътни. Металната им част може да се изработи от благородна сплав. Изискване за тези протези е стабилността на опорните за куки зъби. Единствен относителен недостатък е възможността за влошена естетика в случаите на видима част от куките.

 

При тези конструкции се налага пациентът да спазва изрядна хигиена, тъй като всеки зъб е взаимосвързан с общото лечение и не може да се допусне загуба дори и на един. Понякога се ползват и специални средства за профилактика.

Телескопни

Върху изпилени зъби се поставят метални кепета а протезата има подобни на металокерамиката корони, които лягат върху кепетата с голяма точност и това ги задържа.

Гингивална маска

Представлява пластмасова мини-протеза, която прикрива оголени зъби във фронта. Поради ниската си цена те са достъпни за пациента.

Вашият точен избор е нашия стил!

Запишете си час днес, а ние ще Ви дадем причина да се усмихнете!

Call Now Button