Пародонтална терапия

Пародонталното заболяване, известно преди като пародонтоза, или заболяването на венците се причинява на първо място от бактериалната плака, въпреки че фактори като генетичност, тютюноупотреба, както и някои определени медицински състояния (диабет, СПИН и др.) са също сред известните причини. Заболяването на венците (гингивит) обикновено е безболезено и може да се развива незабелязано. Първичните симптоми са кървенето от венците и лошия дъх.

Извършва се пародонтално лечение с различни процедури, включително и електрохирургия, и “скалиране и заглаждане на корена (Scaling and Root Planing)”. Следвайки съвременен протокол за пародонтално лечение се назначават поддържащи посещения, докато се постигне оптимално пародонтално здраве. Ние също обучаваме нашите пациенти според индивидуалните дадености за грижите, които трябва у дома да полагат за постигане на това оптимално състояние.

 

Стабилизиране и шиниране на разклатени зъби чрез фиброгласни импрегнирани ленти

Естетичните ленти стабилизират разклатените зъби. Не се виждат и не пречат на естетиката. Те остават от вътрешната страна на зъбите и са незабележими. Така пациента възстановява чувството за стабилност на зъбите си.

Почистване на зъбен камък

Зъбният камък се натрупва в междузъбните пространства, венечни джобове и други трудно достъпни за почистване места. Той улеснява натрупването на зъбна плака и възникването на възпаление на венците, зъбен кариес и лош дъх. За да имате здрави венци и зъби е необходимо редовно професионално почистване на зъбния камък поне веднъж на шест месеца. При нас почистването на зъбен камък се извършва посредством ултразвуков апарат – безболезнено и безопасно. Пациентът получава инструкции за поддържане на оптимална устна хигиена, съобразени с индивидуалното състояние на зъбите и венците – продължителност и начин на четкане на зъбите, най-подходяща четка и паста за зъби, използване на конци за зъби и др. Определя се оптималния период за провеждане на контролни прегледи.

Отстраняване на налепи,петна и плака с"AIR FLOW"

При нас почистваме зъбите и с нова AIR FLOW технология. Тя е на принципа на смесване на вода, въздух и специална сода

Вашият точен избор е нашия стил!

Запишете си час днес, а ние ще Ви дадем причина да се усмихнете!

Call Now Button