Металокерамични корони и мостове

Тези възстановявания имат метална основа, която се покрива със слой от порцелан.

Ако Ви липсва един или повече зъби и от двете страни на празното пространство имате поне по един стабилен зъб, тогава съществува възможността за заместване на липсващите зъби с фиксиран мост. Съседните на празното пространство зъби се отнасят като мостоносители. Носителите се препарират по подходящ съвременен начин, като се постига паралелност помежду им. Това позволява да се отлее скелет-основа, който ще пасне точно върху препарираните носители. Обикновено скелета е от метал, който се покрива с керамика.

Адхезивни мостове

Съществува ли възможност да се направи мост при един липсващ зъб, без да се пилят съседните зъби?

 

Да, благодарение на така наречените адхезивни мостове. Те позволяват минимална интервенция върху съседните опорни зъби, без да се налага те да се обличат в корони. Вместо да се изпиляват за корони се правят улеи в съществуващите пломби на опорните зъби.Предимство: съседните зъби не се обличат в корони, изпиляването е минимално, обикновено в границата на кариеса или пломбата на съседния зъб.

 

Какво трябва да знае пациентът за адхезивните мостовете

 

За направата на тези мостове трябва да има определени условия, които зъболекарят преценява при вашия преглед и в зависимост от диагностичните модели след снемане на отпечатък. Обикновено такава конструкция не се препоръчва, ако липсващите зъби са повече от един, както и ако съседните зъби са силно наклонени и разместени. Работата с топ лаборатория е абсолютно задължителна.

Системата стъклени опори ZX-27 е създадена преди 16 години от унгарски зъботехник. Самият той обучава зъботехниците, които получават международно признат сертификат за изработване на специални фиксирани мостови конструкции върху стъклена опора ZX-27.

 

Системата е уникална, защото елиминира проблема на липсващи собствени опорни зъби. Освен това не е необходима никаква хирургична интервенция. Стъклените опори ZX-27 са произведени от специален материал, който се задържа безпроблемно към лигавицата на челюстта и така замества липсващите собствени опорни зъби. Системата работи успешно в случаи на липсващи задни зъби когато не желаете хирургично поставяне на импланти.

 

Тази система е нова надежда за много пациенти, защото гарантира естетика и фиксирани мостови конструкции, дори в случаи в които се препоръчват само частични снемаеми протези.

Вашият точен избор е нашия стил!

Запишете си час днес, а ние ще Ви дадем причина да се усмихнете!

Call Now Button