Детска стоматология

Защо трябва да се лекуват кариесите на временните зъби?

Нали се заменят с постоянните?

Съществуват поне пет основни причини,поради които временните зъби трябва да бъдат запазени:

– нарушено хранене

– нарушен говор

– нарушена естетика

– риск от заболяване на подлежащия постоянен зъб

– риск от лицево–челюстни деформации

Прилагаме най-съвременните средства и методи за лечение на кариеса и неговите усложнения на зъбите на Вашето дете.

Пломби със специални цветни ефекти

Предлагаме пломби със специални цветни ефекти в 7 цвята за възтановяване на временни зъби. Блестящият ефект се получава,чрез добавения в тях Glimmer (неразтворим минерал), а не чрез метали. Важното за този вид пломби е, че отделят флуорни йони (характерни за съвремените материали), които предпазват зъба от кариозен процес. Този вид пломби стават все по–голям хит сред децата. Вашето дете ще остане очаровано от цветовете, а зъбът му ще бъде здрав. В много от случаите при поставянето на такава пломба, децата искат отново да ни посетят. Само при нас ще намерите тези уникални пломби.

Съклено–йономерни пломби

Това са бели пломби, които отделят флуорни йони за предпазване на зъба от последващо разваляне. Те се разбъркват със специален апарат, с който ние разполагаме последна разработка в денталната медицина.

Полезни съвети за Вас!

Децата трябва да посещават зъболекарят редовно–на всеки шест месеца за ранна диагностика и навременно лечение на кариесите. Освен това зъболекарят следи навременен ли е пробива на постоянните зъби, нормално ли протича растежът на челюстите, зъбни зародиши и т.н. Децата трябва да свикват от рано с мисълта за редовни профилактични прегледи, за да станат по–отговорни към хигиената на своите зъби.

Трудностите при зъболечението на малките деца е свързано с редица психологични проблеми на детската възраст,което налага и прилагането на методи на управление на поведението на децата при зъболечение. Обикновено то силно зависи от поведението на родителите. Ако те са притеснени и уплашени това състояние се предава и на детето, което силно затруднява по–нататъшната работа. Ето защо подготовката за стоматологичния кабинет трябва да започне още от вкъщи.

Какво можете да направите за Вашето дете, за профилактика срещу кариеса?

1. Осигуряване на добро общо здраве

2. Осигуряване на правилен хранителен режим–оптимален прием на белтъци, мазнини,въглехидрати, витамини, фосфор и калций

3. Осигуряване на правилна флуорна профилактика

Развитието на бъдещото дете зависи от нормалното протичане на бременността, раждането и грижите за бебето и малкото дете.

Прием на флуор при бремнни–осигурява здрави зъби на детето

Съотношението Белтъци: Въглехидрати: Мазнини трябва да бъде както 4:1:1.

Прием на флуор при деца–имайте предвид, че в много детски ясли и градини е осигурена флуорна профилактика на децата чрез прием на флуорни млека. В тези случаи Вашето дете не се нуждае от допълнителен прием на флуор. Друг начин за добиване на флуор е питейната вода, както и профилактиката чрез флуорни таблетки.

Дозировка при бременни – 1 грам за 24 часа

Дозировка при деца:

за деца на 1г. – 0,7 мг F

за деца на 3 – 6г. – 0,8 мг F

за деца на 7 – 13г. – 0,9 мг F

Важно е да се отбележи, че за да е ефективна флуорната профилактика на Вашето дете, приема на флуор трябва да бъде минимум 200 дни в годината.

Профилактика чрез прием на минерални води – прилагат се при деца в предучилищна възраст, тъй като се приемат по–лесно от малките деца. Прави се и локална флуорна профилактика от стоматолог чрез поставяне на силанти на новопробиващи зъби. Виж секция „Превантивна стоматология – запечатване на зъби”.

Друг важен момент е подобряването на хигиената на зъбите на Вашето дете, чрез намаляване консумацията на нездравословни храни–тестени храни, бомбони, близалки, които са в продължително време в устата.

Вашият точен избор е нашия стил!

Запишете си час днес, а ние ще Ви дадем причина да се усмихнете!

Call Now Button