Бели пломби (oбтурации)

Съвременните стоматологични пломби изглеждат много по-добре и са много по-здрави. Стоматологичните пломби сега наподобяват цвета на останалите здрави зъби за една хубава усмивка. Те се свързват към зъбната структура и така помагат да се укрепи зъба отслабен от кариес. За съжаление “белите” пломби имат ограничения зависещи от размера на дефекта и останалата зъбна структура след като се отстрани кариеса. Разполагаме с различни класове бели пломби а цената им варира в зависомост от това каква естетика искате да се постигне. Предлагат се и керамични пломби от последно поколение с нова изключителна здравина.

Клинични случаи

Инлей и Онлей

За да се възстанови дефект включващ над 1/3 от зъбната дъвкателна повърхност, вместо да се използва пломба или корона, може да се използва инлей или онлей. Инлеите и онлеите могат да бъдат изработени от порцелан, злато или от подсилена с керамичен пълнеж композитна пластмаса. Те адхезивно се залепват в предварително подготвената зона на увредената/липсваща зъбна тъкан.

Инлеите и онлеите поради функционални причини традиционно се изработват от злато, но сега порцелана става материала за избор, поради неговия потенциал да пасне с естетвения цвят на Вашия зъб.

Инлей или онлей обикновено може да бъде поставен в две посещения. В първото посещение, старата пломба или кариеса се отстраняват и зъба се препарира за инлей/онлей. След това се взема отпечатък, който се изпраща в зъботехническа лаборатория. Този отпечатък ще послужи на лабораторията да конструира порцеланов или златен инлей/онлей, който да пасне точно във Вашия зъб. В същото посещение ще бъде изработен предварителен инлей/онлей, зъба ще бъде запечатан временно и ще бъде назначено следващо посещение.

На второто посещение, ще бъде отстранено предварителното възстановяване. Постоянният инлей/онлей ще бъде адхезивно залепен със специална адхезивна смола и полиран гладко.

Обикновено пломбите могат да намалят здравината на зъба до 50%. При инлеите и онлеите поради адхезивното свързване директно в зъба със специални смоли, в действителност може да увеличи здравината на зъба до 75% и като резултат те могат да издържат над 10-30 години, и в някои случаи са добра алтернатива на короните.

Вашият точен избор е нашия стил!

Запишете си час днес, а ние ще Ви дадем причина да се усмихнете!

Call Now Button